طرز تهیه “مربا پرتقال”

مربای کامکوات یا پرتقال مینیاتوری یکی از مرباهایی است که مانند مربای پوست پرتقال، خوش عطر است و درکنار ظاهر بسیار زیبا، طعم خوبی هم دارد؛ این مربا را به چندین شکل میتوان تهیه کرد. مربای کامکوات درسته یا مربای کامکوات نصف شده، حلقه ای یا به شکل گل. در این آموزش به توضیح پخت هر سه روش میپردازیم. کامکوات یا پورنج (به انگلیسی: kumquat) درختچه ای با میوه های کوچک است؛ از گونه مرکبات و زیر گروه گیاهان گل دار نیمه گرمسیری! میوه این گیاه شبیه پرتقال بوده بو ظاهری بیضی شکل و کوچک (به اندازه خرما) با پوسته ای شیرین و گوشتی ترش دارد و برای طعم دار کردن انواع چای‌ و پخت مربا استفاده میشود. (این میوه زمستانه – بهاره بوده و از اروپا به ایران آمده است).

در اکالا بلاگ با طرز تهیه مربا پرتقال مینیاتوری همراه ما باشید.

مواد لازم برای درست کردن مربای پرتقال اروپایی:

کامکوات۱ کیلو
شکر۱ کیلو
آب۲ پیمانه
جوهر لیمونصف قاشق چایخوری

مواد اولیه مربا کامکاوات

طرز تهیه مربا کامکاوات به شکل گل و ساده:

۱- کامکوات‌ها را شسته و اجازه میدیم کاملا خشک بشن.

۲- شکل دلخواه مربا رو انتخاب کنید:


  • دونه‌های درسته کامکاوات: با خلال دندان روی کامکوات ها رو از چند جا سوراخ کنین. در این روش هسته ها داخل کامکوات باقی میمونن و موقع خوردن هسته ها خارج میشن.)
  • دونه‌های کامکاوات حلقه ای یا نصف شده: امکوات ها رو از وسط نصف کنین و هسته های داخل کامکوات رو با نوک چاقو خارج کنین و یا کامکوات ها رو حلقه ای برش بدین( مثل عکس سمت راست بالا).
  • مربای شکل گل: ۵ الی ۶ شکاف از بالا به پایین بزنید (عکس زیر) طوری که شکاف ها باعث جدا شدن کامکوات ها و خرد شدنشان نشود! در این روش میتونید با نوک چاقو یا خلال دندان به آرومی هسته ها رو خارج کنین یا صبر کنیم و بعد از پخت به راحتی هسته ها رو در بیارین.

۳- بعد از آماده کردن کامکوات‌ها به روش دلخواه، اون‌ها رو داخل قابلمه بریزین و قابلمه رو با آب پر کنین تا جایی که آب روی کامکوات‌ها رو بگیره، قابلمه رو روی حرارت بالا قرار بدید. ( حرارت بالا متناسب با اندازه قابلمه؛ یعنی اگه قابلمه شما بزرگه روی شعله کوچیک نزارید و شعله و قابلمه با هم تناسب داشته باشن)

برش زدن کامکاوات برای مربا
۴- اجازه بدین آب به جوش بیاد؛ از زمان به جوش اومدن ۳ الی ۴دقیقه فرصت بدید و بعد کامکوات ها رو آبکش کنین و دو بار دیگه این کار رو تکرار کنین ( یعنی در مجموع سه بار)

نمایشگر ویدی

۵- بعد از یه بار جوشوندن و آبکش کردن، کامکوات ها رو داخل ظرفی با آب سرد خیس کنین و ۶ الی ۷ ساعت زمان بدین و هر از گاهی آبش رو عوض کنین و با آب سرد پر کنین.

۶- اگه کامکوات ها رو به شکل گل آماده کردین و هسته های داخلش رو در نیاوردین، در این مرحله به راحتی میتونین فشار بدین تا هم به شکل گل در بیاد و هم هسته های داخلش رو در بیارین.

۷- آب رو داخل قابلمه روی حرارت بالا قرار بدین تا به جوش بیاد و بعد جوهر لیمو رو داخل آب بریزین.

مربای کامکاوات به شکل گل
۸- بزارین مخلوط کف کنه ( به جای جوهر لیمو میتونین یک قاشق غذاخوری آبلیمو استفاده کنین).



۹- بعد شکر رو اضافه کنین.

جوهرلیمو و آبلیمو در مربا

۱۰- اجازه بدین بجوشه و دونه‌های شکر کاملا حل بشه.

۱۱- حرارت رو کم کنین و اجازه بدین به آرومی بجوشه تا به قوام برسه ( با قاشق مقداری از شیره رو بردارین و اجازه بدین کمی خنک بشه بعد مابین دو انگشت امتحان کنین، اگه کمی حالت کشسانی داشت و مانند آب نبود یعنی شیره قوام اومده)

۱۲- کامکوات‌ها رو آبکشی کنین و به شیره اضافه کنین و اجازه بدین یک ساعت با حرارت کم بجوشه تا کاملا بپزه و بعد حرارت رو خاموش کنین.

جوشوندن مربا کامکاوات
۱۳- اجازه بدین مربا یک شب داخل همون ظرف در فضای آشپزخونه بمونه و روز بعد میزان قوام شیره رو چک کنین و اگه مناسب بود، به ظرف مناسب ( ترجیحا شیشه‌ای) انتقال بدین و داخل فریزر یا یخچال نگه داری کنین.

نکات مهم برای تهیه مربا کامکاوات:

  • برای اینکه مربا کیفیت بهتری داشته باشه، هیچ وقت نباید بیش از ۲-۱ کیلوگرم را در یک ظرف بپزید! چون وقتی میوه کم باشه، مدت زمان کمتری برای تبخیر آب و قوام اومدن شربت لازمه و در نتیجه میوه، عطر، مزه و رنگ بهتری خواهد داشت و در عین حال شکل ظاهری خودش رو بیشتر حفظ میکنه.
  • شیره مربا که در قابلمه در حال جوشه به دیواره‌های قابلمه پاشیده میشه و چون قابلمه روی حرارت و داغه تبدیل به دانه های شکر(شکرک) میشه! در صورتی که بعد از پخته شدن مربا این شکرک های ریز داخل ظرف باقی بمونن، بعد از مدتی باعث شکرک زدن مربا میشن. برای جلوگیری از شکرک زدن، دیواره های داخلی قابلمه را گاهی با آب لیموترش به وسیله برس تمیز و مرطوب کنین.
  •  اگه بعد از خنک شدن مربا دیدیم شیره مربا قوام لازم رو نداره، به کمک کفگیر سوراخ دار، میوه‌ها رو از قابلمه خارج میکنیم‌ و شیره رو روی حرارت ملایم قرار میدیم تا به آرومی بجوشه و قوام بیاد و بعد حرارت رو خاموش میکنیم و بعد از خنک شدن میوه ها رو به شیره اضافه میکنیم.

آموزش مرحله به مرحله مربای کامکاوات

  •  اگه شیره مربا بیش از حد قوام اومده بود و سفت بود، مقداری آب جوش فقط در حدی که غلظت مربا رو به حد لازم برسونه بهش اضافه میکنیم و روی حرارت کم قرار میدیم؛ وقتی به جوش اومد و یک قل زد، حرارت رو خاموش میکنیم و اجازه میدیم مربا خنک بشه.
  • در مربای کامکوات برای عطر مربا, گاها از هل استفاده میشه و دانه های هل رو به صورت خرد شده، داخل توری میریزن و از ابتدا داخل شیره قرار میدن تا عطر خودش رو به شیره بده و بعد از پخت خارج میکنن این کار به کسانی که عطر خود میوه رو دوست دارند توصیه نمیشه.
  •  بعضا در مربای کامکوات به جای آب، از آب پرتقال استفاده میشه این کار باعث خوش طعم شدن مربا میشه اما توجه کنین در نهایت مربای شما کدر رنگ میشه و شفافیتی رو مربای درست شده با شکر و آب داره رو نخواهد داشت.
  • اگه شیره مربای شما کاملا قوام اومده باشه میتونین به راحتی در یخچال نگه داری کنین اما اگه از قوام کامل شیره مطمئن نیستین، بهتره مربا رو داخل فریزر نگهداری کنین چون مربایی که قوام لازم رو نداشته باشه بعد از مدتی کپک میزنه و مربایی که کپک بزنه به هیچ عنوان قابل استفاده نیست.

طرز تهیه مربای کامکاوات

  • بعد از خنک شدن مربا، داخل ظرف زمانی که مربا رو به ظرف مناسب برای نگه داری در یخجال یا فریزر انقال میدین توجه کنین که ظرف کاملا تمیز و خشک باشه چون قطره‌ای رطوبت داخل ظرف باعث کپک زدن مربای شما میشه.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد